Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Grote Hanenzoektocht van IJD brengt honderden jongeren op de been

Grote Hanenzoektocht van IJD

De Grote Hanenzoektocht van Jongerenpastoraal Vlaanderen (IJD), een van de erkende jeugdbewegingen van het land, heeft zondagmiddag honderden speurneuzen op de been gebracht. IJD had vijf Hanen verspreid over heel Vlaanderen: één in elke Vlaamse provincie, een verwijzing naar Portugal waar de Wereldjongerendagen binnen 100 dagen plaatsvinden.

Dankzij tips die de jongerenbeweging druppelsgewijs op haar sociale media postte, konden de hanen gevonden worden.

“Met de grote zoektocht zetten we nu echt de laatste rechte lijn in naar de Wereldjongerendagen binnen 100 dagen in het Portugese Lissabon. Vijf gelukkigen troffen de hanen als eersten aan en wonnen zo 100 euro korting op een ticket naar de Wereldjongerendagen”, aldus Sofi Van Ussel, directeur van IJD. “Maar bovenal zijn we blij dat honderden jongeren samen met vrienden en familie een leuke namiddag hebben beleefd.”

Vijf medewerkers van de jongerenbeweging hadden zich zondagnamiddag in een kleurrijk hanenpak gehesen en zich verstopt aan de Sint-Donatuspart (Stadspark) in Leuven, de Universiteitslaan in Hasselt (vlakbij Kinepolis), het Recreatiepark Kouterslag in Melle, de Stadsschouwburg in Antwerpen en het Gebedspark Rosarium in Dadizele.

Vanaf 10 uur kon jong en oud de sociale media van de provinciale afdelingen van IJD in de gaten houden en er tips krijgen over de precieze locatie van de hanen én een geheim voorwerp dat je moest meenemen. Wie als eerste in zijn provincie de haan vond en het geheime voorwerp bij zich had, viel in de prijzen. 

Enkele honderden jongeren namen mee aan de zoektocht. Superspeurneuzen Kenzy Alderweireld (24 uit Schoten), Kelly Abts (22 uit Boutersem), Sofie (19), Lore (22) en Katlijn (23) Vandebroek uit Hasselt, de familie Van Hove uit Kuurne en Paulien De Bolle (21 uit Moorsel) troffen de hanen in hun provincie als eersten aan en wonnen uiteindelijk de zoektocht. 

“We wensen de winnaars alvast een dikke proficiat en hopen hen opnieuw te zien in augustus, wanneer we met z’n allen naar de Wereldjongerendagen vertrekken in Portugal”, zegt IJD-directeur Sofi Van Ussel. “De Wereldjongerendagen is het grootste jeugdfestival ter wereld en gaat om de drie jaar door, telkens in een andere stad. Zes dagen lang komen tienduizenden jongeren tussen de 16 en 35 jaar samen. Ze zijn een plek waar zingeving, broederlijkheid en naastenliefde over landsgrenzen heen tastbaar worden.”

De Wereldjongerendagen beloven alvast een bijzondere editie te worden. De paus roept voor het eerst álle jongeren ter wereld op om van 1 tot 6 augustus bij elkaar te komen, ongeacht hun geloofsovertuiging. Het belooft een unieke ervaring te worden waarbij jongeren uit verschillende geloofsgemeenschappen zich met elkaar weten te verbinden.

Wie ook interesse heeft om samen met IJD naar de Wereldjongerendagen te gaan, vindt hier meer informatie: https://www.kerknet.be/wereldjongerendagen-2023-lissabon/informatie/wjd-schrijf-je-nu-officieel?microsite=17299  Inschrijven kan nog tot en met 31 mei.

Grote Hanenzoektocht van IJD

Grote Hanenzoektocht van IJD

Grote Hanenzoektocht van IJD

Deel dit artikel